Recreatie te koop


Jachtwerf in Friesland
Projectnummer:

Aangeboden wordt 50% van de aandelen in een 35 jaar bestaande jachtwerf in Friesland, gelegen aan het IJsselmeer. De activiteiten van de jachtwerf bestaan uit onderhoud en reparatie alsmede schadeherstel van zeiljachten, verhuur van winterberging en havenligplaatsen alsmede de exploitatie van een winkel in scheepsbenodigdheden. Daarnaast houdt zij de exclusieve importrechten voor de Benelux regio van een exclusief, zeer bekend merk zeiljachten. De onderneming wordt gerund door de andere 50% aandeelhouder. Er zijn 5 medewerkers in loondienst. Het onroerend goed wordt gehuurd. Er zijn geen bankschulden. De vennootschap wordt gefinancierd door de uittredende aandeelhouder. De omzet bedraagt ruim € 500.000 en de exploitatie is break-even tot winstgevend. De aandeelhouder heeft een 7% rentedragende lening verstrekt aan de vennootschap van ca. € 500.000, die in de komende jaren dient te worden afgelost. Hij biedt zijn aandelen ter overname aan vanwege het feit dat hij in het voorjaar van 2014 gaat emigreren naar Spanje. Belangrijk daarbij is dat de koper van de aandelen de betreffende lening geheel of gedeeltelijk (ten minste voor de helft) overneemt. De overnameprijs van de aandelen zal in overleg worden bepaald. Een mooie kans voor een investeerder die een gegarandeerd rendement van ten minste 7% op zijn investering wil maken.

Reageer op dit object, klik hier

Watersportbedrijf in de provincie Groningen
Projectnummer: K 32019

Watersportbedrijf R. Jansma op Lauwersoog wordt TE KOOP aangeboden.
De onderneming is gelegen aan het openwater in de provincie Groningen en heeft een goede verbinding met de Waddenzee.  In de directe omgeving zijn meerdere bedrijven gevestigd die gericht zijn op met name de kustvisserij. Dit watersportbedrijf is prima bereikbaar met de auto maar ook met het openbaar vervoer.
De bedrijfswoning heeft een pracht uitzicht over het water. Op loopafstand zijn  voorzieningen, zoals een supermarkt, sportwinkels en horeca aanwezig. De omvang van de onderneming is: een totale oppervlakte van ca. 8.500m², grote loodsen, vaste kraan met een hefvermogen tot 25  ton, loodsen t.b.v de stalling van boten, bedrijfswoning en bedrijfsinventaris ( o.a heftruck met hefkar) met de roerende zaken ( o.a. staanbokken). De onderneming kent een 6 tal afdelingen/specialismen, te weten: boten, motoren, onderdelen, winterstalling, zomerstalling/auto ‘s en kraanmogelijkheden.
Het bedrijf opereert juridisch gezien als een eenmanszaak.
In de directe omgeving zijn eigenlijk geen ondernemingen, die dezelfde activiteiten verrichten als bovengenoemde onderneming.
Er is een personeelslid in vaste dienst, de administratie wordt uitbesteed.
De eigenaar is op zoek naar een organisatie c.q. ondernemer, die de inhoud van het bedrijf en het onroerendgoed over wil nemen.

Reageer op dit object, klik hierAlle projecten worden zorgvuldig en discreet behandeld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Melle F. Veenstra, telefoon: (0511) 542910 of mobiel 06 - 22 99 28 04.